SUPLEMENT DIETY

WITAMINA C W FORMIE LIPOSOMALNEJ

TECHNOLOGIA LIPOSOMALNA W FORMIE
Dry Shot™

OxiPAC® Lipo-C Direct

1000 mg liposomalnej witaminy C w jednej saszetce

Zaleca się spożywanie witaminy C do 1000 mg dziennie przy infekcjach oraz osłabionym układzie odpornościowym.

Pamiętaj o zawartości witaminy C w diecie.

Niepowtarzalny smak

OxiPAC® Lipo-C Direct to proszek o smaku czarnego bzu z limonką.
Jedyny taki na rynku.

 

Poczuj pyszny smak

Dwa sposoby przyjmowania

OxiPAC® Lipo-C Direct możesz przyjmować tak, jak lubisz:
rozpuszczając w wodzie lub wysypując bezpośrednio na język.

Zdecyduj, jak lubisz

Wygodna forma przechowywania

OxiPAC® Lipo-C Direct to opakowanie 20 saszetek. Wygodny w domu i w podróży.

Postaw na wygodę

OxiPAC® Lipo-C Direct

OxiPAC® Lipo-C Direct – składniki: cukier, witamina C (kwas L-askorbinowy), nośnik (glicerol), emulgator (lecytyny), regulator kwasowości (węglany sodu), aromat naturalny, substancje słodzące (cyklaminiany, sukraloza), ekstrakt z owoców czarnego bzu (0,1%), koncentrat soku z limonki (0,1%). 

 

Zawiera cukier i substancje słodzące.
Zalecane dzienne spożycie: Zawartość 1 saszetki (10 g) spożyć bezpośrednio lub rozpuścić w 250 ml wody.
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu.
Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkowa.
Kobiety w ciąży oraz karmiące – zalecana konsultacja z lekarzem.

Witamina C pomaga w:

Zalety dostarczania substancji aktywnych poprzez liposomy:

N

Liposomy są nośnikami zapewniającymi substancjom skuteczny transport do organizmu poprzez ułatwianie wchłaniania bezpośrednio już w jamie ustnej lub zapobieganie rozpadowi w żołądku [2].

N

Substancje aktywne zawarte w dwuwarstwie fosfolipidowej liposomów nie wymagają stosowania dodatkowych rozpuszczalników (np. oleju roślinnego) i w przeciwieństwie do olejowej formy, tworzą stabilną dyspersję w środowisku wodnym [2].

N

Liposomy zbudowane są z fosfolipidów, które są dla organizmu obojętne biologicznie i całkowicie biodegradowalne [2].

N

Liposomy tworząc barierę ochronną, zabezpieczają składnik aktywny przed szkodliwym działaniem czynników degradacyjnych znajdujących się w przewodzie pokarmowym, w tym także wolnych rodników [2].

N

Liposomy umożliwiają kontrolowane uwalnianie i efektywne dostarczanie składnika odżywczego do miejsca docelowego – wnętrza komórki [3].

Suplement diety jest środkiem spożywczym, kótego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Nie ma właściwości leczniczych. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

[1] Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
[2] Christopher W. Shade, PhD: Liposomes as Advanced Delivery Systems for Nutraceuticals. Integr Med (Encinitas). 2016 Mar; 15(1): 33–36.
[3] Mozafari M.R. et al., Encapsulation of Food Ingredients Using Nanoliposome Technology, International Journal of Food Properties 2008, 11: 833–844.

Pozostając na tej stronie akceptujesz pliki cookies. więcej informacji

Używamy plików cookies aby zapewnić jak najlepszą obsługę strony. Jeśli pozostaniesz na tej stronie nie zmieniając ustawień w swojej przeglądarce albo klikniesz "akceptuj", zgadzasz się na ich stosowanie. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

Zgoda